Time and time again

Idag har jag varit i Saudi Arabien i exakt två månader. Under den här tiden har jag sovit under stjärnklar himmel, ridit kamel till jag tappat känsel i rumpan, suttit på en toalett av guld, tappat hakan again and again över hur fördomsfulla människor kan vara, varit på Ambassad fest, gått promenader i stekande sol, tillbringar x antal timmar vid poolen och massor annat. Jag har även äntligen kommit ner med fötterna på jorden igen och lättnaden av det hänger i fortfarande men framförallt har jag pausat och tänkt över mitt lilla liv, vilket förde mig till beslutet om utbildning! Jag vet vad jag vill bli, jag vet vad och var jag vill plugga, jag vet hur jag vill bo när jag pluggar och jag vet när jag vill börja plugga. Det känns som en tyngd har släppt mina axlar, som att jag faktiskt ser fram emot mitt liv och som att det faktiskt, trots allt, kommer lösa sig för mig med. 
 
 
Allt som allt har vi haft en fin dag idag. Nu när hosta och snuva inte dominerar min och pappas vardag så är mitt största problem att jag har en blåsa under högra stortån, ett myggbett bakom örat och vildvuxna ögonbryn - Det måste jag verkligen ta tag i imorgon!
 
Valet att åka hit kan vara det bästa valet jag har gjort i mitt liv. Tack så hemskt mycket till alla er som stöttade mig och gjorde den möjlig men mest till min fina far som underlättar för mig, stöttar mig och skrattar med mig varje dag! 
And to all a good night

The sound of white

Ja, ryktena stämmer. Jag har funnit tillbaka till en gammal kärlek. 
Hennes namn är Missy Higgins och hon är en av mina favorit artister just nu. Vilken röst! Vilka låtar! Många av hennes låtar förknippar jag till gamla minnen men andra är nya som jag upptäcker först nu och alla självklart, lika genomtänka och fantastiska. 
 
Som jag sagt tidigare rekommenderar jag varmt att lyssna på de låtar jag hänvisar till vid varje inlägg - med andra ord - titeln till inlägget. Idag valde jag "The sound of white" med ingen annan än Missy Higgins. Helt otrolig text och man kan inte annat än att sjunga med. Rätt musik kan ändra ens humör och det gör den här låten!

Am I to decide?

Jag funderar mycket på hur min höst kommer/borde se ut... Min originella plan var att åka till Seychellerna för att dyka i några månader men nu börjar jag fundera över om det är det smartaste valet för min framtid. Jag har äntligen fått den blixt från klar himmel som jag väntat på angående mina framtidsplaner.
I have chosen my life, I want to start living it. 
Plus att om jag kommer in så kan jag ju plugga ett år så att jag vet att jag har en plats och sedan åka iväg till Seychellerna - det kanske till och med är bättre så eftersom att jag då kan slappna av över att jag ändå har börjat. Halva inne så att säga. 
 
Det är så många saker jag måste tänka igenom innan jag söker för om jag söker och kommer in så kommer jag förmodligen inte kunna säga nej... Och om jag inte kommer in kommer jag förmodligen få panik. Tänk om man inte kommer in. Nu när jag äntligen vet vad jag vill bli och vad jag vill göra med mitt liv så kommer jag inte in på den linje jag vill - vad i all sin dar gör jag då? Plugga utomlands? Vill jag ens det? Varför inte egentligen.... Det känns på något sätt som att det skulle innebära ännu mer jobb... Herregud, jag är nog väldigt lat i grunden. Mamma menar att människor är lata djur, vilket är skumt med tanke på att de flesta av oss arbetar bäst under stress och mår som bäst när vi tränar och håller igång. Evolution är verkligen ett stenkast från skum slump.
 
 
Nu måste jag lugna ner hjärnverksamheten innan det kokar över och jag kan säga hejdå till chanserna att få någon sömn i natt...
Dröm sött mina vänner!

The special two

MIna fantastiska föräldrar. Mina idoler. Jag älskar er.

Baked Alaska

Pappa och jag ligger nu båda i var sin säng och huttrar med värkande huvuden och brännande halsar. Kul start på en ny vecka! Min mage vänder och vrider sig - jag ber en tyst bön om att det inte får vara magsjukan - jag tål inte att spy, det är det absolut värsta jag vet. Plus att när jag mår illa och framförallt när jag har ont i halsen är det enda jag kan tänka på vaniljglass. Det är så lent mot halsen och snällt mot magen. Åhh.
När man blir sjuk vill man alltid ha någon att skylla på och denna gång drog mamma vinstlotten. Hon kom hit från Sverige och drog med sig era smittande bakterier... Det konstiga är att hur sjuk jag än blir så var det ändå värt att ha henne här. 
Så nu tänker jag blunda, svära och drömma om den godaste glassen på jorden. 
Sweet dreams

My supermom


                                   
      
Det har varit så underbart att ha mamma hos oss. Vi har haft en fantastisk vecka och besöket avslutades med en lugn och avslappnande pool-helg. I torsdags så började vi dagen med en lång promenad och gick efter det till poolen där vi låg och jäste i solen med var sin kaffekopp i handen. Fram mot eftermiddagen gick jag och mamma bort till kattungarna som jag är barnvakt åt och gullade med de små hårbollarna. Det är något med att vara kring djur som sprider till lugn hos mig, all stress och oro försvinner. Det är som att deras oskyldiga leenden smittar av sig och man kan bara njuta av den fina rosa bubblan de lever i. På kvällen grillade pappa kanongod kyckling som vi smaskade i oss med mozzarellasallad och halloumi. En riktigt fin dag - precis som dag också blev men med ett lite sorgligare slut. 
Nu har vi precis kommit hem efter att vi vinkat av mamma vid flygplatsen. Alltid lika tråkigt att säga hejdå till en förälder jag vet att jag inte kommer få se på ett tag. Nästa gång jag får träffa mamma är i sommar på syrrans examen - lååångt kvar... Och även om jag kommer sakna henne ännu mer nu så har vi haft en riktigt underbar vecka tillsammans som utan tvekan gör mödan värd.
 
 
Du är min idol mamma. Jag älskar dig 
 

From little things big things grow

 
Alla runt omkring mig spelar golf och jag börjar nu känna pressen lite... Kanske hade det varit bra att lära sig? Jag spelade lite när jag var liten och gick på lektioner med mina syskon men fastnade aldrig. Jag var barnet som hellre satte sig i bunkern och skrev i sanden än att faktiskt spela. Men lektionerna var inte helt förgäves - jag lärde mig att sortera piggar i färgordning, skriva perfekt skrivstil i sand och att använda en golfklubba som mikrofon inte är en bra idé på Green. Men när det gäller själva golf spelandet är mina talanger mycket begränsade! 
Dock är jag ju på det perfekta stället för att lära sig nu och har som sagt många vänner som spelar här. Vädergarantin måste också underlätta kan jag tänka mig... Vad tycker ni? Mamma säger att jag ska se det som en investering till äldre dagar för då är det kul att kunna spela och det kanske stämmer men det tar ju samtidigt tid och tålamod att lära sig - vilket det inte känns som att jag har.

Never a dull moment

Ritz-Carlton  



 



 
Bilderna talar för sig själv men hur mycket jag än fotade så kunde jag inte göra glamoren rättvisa. Jag har och kommer förmodligen aldrig se så mycket guld på ett och samma ställe. Något så enkelt som en stol på Ritz-Carlton är dyrare än allt jag äger. Bakelserna är dekorerade med riktigt guld och det finns kristalkronor som är större än hela mitt rum. Vi provsatt i prinsessornas sängar, vi drack kaffe i samma soffa som fotbollsstjärnan Lionel Messi och jag satt på en toalett gjord av guld! 
 
Jag måste finna mig själv en prins, så enkelt är det. Det är ju så här man ska leva!

Come fly with me

 
Jag blir bortskämd här i Saudi. Ikväll hade vi ännu en kanonbra kväll hos vänner med en fantastisk middag, sång, skratt, rökelse och mycket trevligt sällskap. Det känns ibland som att jag lever någon annans liv för jag kan knappt känna igen mig själv. Visste jag att jag kunde vara så här avslappnad och lycklig? Livet är så mycket enklare och roligare, när skedde det? 
Jag kan inte för mitt liv förstå varför människor tar droger när man kan bli hög på livet.

All this way

STORT GRATTIS till min fina far som fyller år idag! Men det var inte bara han som fick presenter utan jag och mamma gick bort till kvinnornas salong och blev behandlade som prinsessor i över tre timmar. Det var ansiktsbehandlingar, massage, waxning, hårinpackningar, manikyr, pedikyr, spa och mer därtill. Åh vad fantastiskt skönt det var! Vi njöt, skrattade och pratade medan våra fötter värmdes av ett fotbad och två filippinskor masserade våra händer... Det var inte fel!
 

 
Efter en stund vid poolen på eftermiddagen blev det dags att ordna middag diggandes till musik. Till förrätt gjorde vi rökt lax med senap och kokt ägghalva med kaviar som fick mig att verkligen smaka Sverige. På grillen låg det stora köttbitar och till de blev det avokado och mögelost sallad med tomat och mozzarella, potatis och tzatsiki. Sist men inte minst farmors tårta till efterrätt med grädde och frukter. Mycket god mat, jättetrevligt sällskap, sång och skratt avrundade den här mycket lyckade dagen!

 
Grattis igen daddy, jag älskar dig en massa
 And to all a good night!

Making memories of us

 
En bild säger mer än tusen ord
 
  
  
  
 
 
  
  
  
 
   
 
Ett minne för livet

Rollercoaster

Jösses, jag vet inte var jag ska börja - hela den här helgen har varit en berg och dalbana! Ett minne för livet! Jag tog massor bilder som jag ska dela med mig av imorgon när jag sorterat dem.
 
Jag är helt galet trött och varje muskel i min kropp värker så nu ska jag, lycklig och varm, gå och lägga mig i min mycket efterlängtade mjuka säng och förhoppningsvis hinna lägga huvudet på kudden innan jag deckar.
 
 
And to all a good night!

Valentine's day

14 februari
En dag som betyder så mycket för så många. Man kan säga att det är en dag som alla andra men det är inte riktigt sant. Fastän de flesta vaknar upp, äter frukost, går till jobbet, och kommer hem vilket kan bevisas vara en rutin de allra flesta dagar så kan man inte undgå att känna av skillnaden i luften. Det är den dag om året som enbart är till för kärlek och lycka. Det är hjärtan och kyssande par överallt och den som glömmer... Han ligger inte så bra till! Snacka om press egentligen. 
Jag är singel. Det är min första singel-alla-hjärtans-dag på över tre år, vilket borde innebära att jag ska ... hmm sörja? Man kan se det i alla filmer; ensamma tjejer som ser på romantiska komedier och äter ben & jerry's medan de gråter och kollar med längtande blickar mot skärmen... Jag vet att det är lite av en mantra för singel tjejer som ska låtsas vara starka och "lyckliga ändå" att säga att de tänker bojkotta allting som är förknippat med denna dagen så det vill jag inte heller skriva om... Innerst inne vet man också att dessa tjejer egentligen vill ha en pojkvän. 
Därför tänker inte jag skriva om hur lycklig jag är eller hur jag faktiskt inte riktigt bryr mig om att det är alla hjärtans dag eller hur jag tror jag trivs bättre som singel än i ett förhållande - för vi vet allihopa att bara för att jag skriver det just idag, på kärlekens dag, så kommer ni inte tro mig. Sååå istället ska jag helt enkelt skriva om hur jag ska fira denna mycket speciella dag.
 
 
Om en halv timme ska jag väcka min fina mamma, som kom hit till Saudi Arabien inatt (!!!), och min papps så att vi kan käka och diskutera cowboyhattar innan vi vandrar bort till bussen som kommer ta oss och 8 andra till en kamelranch av något slag. Där får vi var sin kamel och ritten ut mot öknen börjar. Eftersom att jag inte vet alla detaljer skriver jag mer om själva ritten imorgon, när vi kommit tillbaka. Jag har laddat kameran så bildbevis på mig i cowboyhatt på kamel kommer!
 
Men i alla fall tycker jag det kommer bli ett ypperligt sätt att fira den 14de februari på - ritt i öknen. Dagen i ära!

How can I keep from singing

 
HEALTH.HONESTY.HAPPINESS

Spirit in the night

Vaknade plötsligt till med en konstig känsla i magen. Har drömt dröm efter dröm att jag var tillbaka på Katedral och sen till klasser, byxlös i matsalen eller gömmer mig från klasskompisar. I sista dröm-scenariot var hela Katedral gjort av glas. Alla kunde se in och ut överallt hela tiden - extremt frustrerande när man satt och skrev prov. 
Det är mörkt i mitt rum - har solen redan gått ner? Har pappa kommit hem från jobbet? Hmm... När somnade jag egentligen? Jo just det! Sist jag kollade klockan var hon kring 16.40 och jag kände att jag höll på att somna så jag la undan datorn och tänkte ta en liten powernap. Pappa väcker mig ju ändå när han kommer hem så vi kan käka.
 
Nu har jag sovit nio timmar och har hela natten framför mig. Vad hände?

The little things

En tjej på bandet bredvid mig på gymmet påminde mig extremt mycket om en jag jobbat med. Hon dansade -varken bra eller odiskret - medan hon sprang men det såg så härligt ut att hon smittade av sig på mig. Med var sin rytm pumpandes i öronen dansade vi fram på banden och kunde inte annat än att börja skratta. 
 
Jag gick från gymmet i samma veva som alla ansvarsfulla människor som har jobb - med andra ord - där gick jag svettig i mina träningskläder i ett hav av vita doktors rockar. Konstigt att se så många samlade på ett ställe, förutom när man är på sjukhus... Det bor verkligen bara läkare här! 
 
När jag kom hem satte jag på vattenkokaren och satte mig sedan med mitt te och lyssnade på "Little Brother" - The tallest man on earth. Det måste nog vara min favorit låt just nu, kan sätta den på repeat och lyssna om och om igen i timmar... Han har en sådan fantastiskt berörande röst!
 
När pappa kom in genom dörren log han från öra till öra vilket såklart betydde att allting har löst sig med mammas visum och att det inte längre är några frågetecken kring om hon kommer eller inte. Det är alltid problem med visum när det har att göra med Saudi Arabien och det vara verkligen på håret att det löste sig eftersom att hon reser hit redan på onsdag - Längtar! 
 
Nu rinner ångande vatten i mitt badkar och bildar ett berg av skum. Det doftar vanilj och lavendel i hela badrummet, ljusen är tända och nackkudden på plats. Med musik i bakgrunden ska jag sjunka ner i det varma vattnet och bara njuta.
 
 
Man ska uppskatta små sakerna i livet! Det bubblar av lycka i hela mig och jag har ingen aning om varför - mår förjäkla bra helt enkelt!
Insha'Allah

Love is all

En far till sin 3 åriga son
- Didn't you want to dress up as spiderman?
- He's not a real superhero.
- Okay, I give. Who are you supposed to be?
- I'm you, daddy.

Leading me now

          

Konstigt hur trött jag är... Är inte det ett tecken på att man börjar bli gammal när man lägger sig innan tio? 
And to all, a good night!

Bring on the night

 
Plask. Plask. Det är ett konstigt ord egentligen men det låter verkligen P L A S K när de små vågorna slår mot luftmadrassen. Plask. Det är mina svängande armar som skapar ringarna på vattenytan, det är jag själv som gör att det plaskar men det gör ingenting för allt ljud runt omkring mig tonas sakta bort. Jag kan knappt höra plaskandet längre. Jag hör inte heller de sjungande fåglarna - som jag halvt om halvt vill skjuta eftersom de aldrig håller tyst - men jag vet att de är där, precis som jag vet att plaskandet inte har slutat. 
Mina armar hänger ner i det svalkande vattnet längs var sin sida av madrassen medan solen bränner på min rygg. Jag är varm enda in i märgen och verkligen njuter av den totala tystnaden som inte finns utanför min egna bubbla. 
 
Jag ligger nu i min fina säng med träningsvärk och sol frossa men med ett leende som sträcker sig från öra till öra - Vad lycklig jag är!

What love can do

 
Vi står framför två dörrar och kollar på varandra - vilken ska vi knacka på om båda leder till samma lägenhet? En man öppnar ena dörren och jag blir snabbt indragen i dörren bredvid av en kvinna i en rosa långklänning. Hennes genuina leende och varma omfamning försäkrade mig om att jag hamnat rätt trots att pappa mystiskt nog försvunnit in i den andra dörren. Jag blir ledd genom en korridor och kommer till ett gigantiskt rum med ljust stengolv, stora tavlor och blommor precis överallt. I de stora sofforna sitter kvinnor i färglada klänningar och långt svart böljande hår; de reser sig genast upp och kommer fram för att kyssa mina kinder. 
Värmen och kärleken i - det som uppenbarligen är - kvinnornas rum var inte lik något jag tidigare stött på. Vilka underbara människor som kan ta emot en främling som en syster. Atmosfären går knappt att förklara men lyckan och värmen som sprudlade från de lysande damerna omfamnade mig direkt. 
 
Efter massor god och stark mat, konstant skratt och så många kindpussar att jag tappade räkningen ska jag nu somna med ett stort leende på läpparna. Det är så fantastiskt att få uppleva olika kulturer och träffa så fina människor! Och vad otroligt inspirerande det är att möta personer med en sådan glädje och kärlek till livet!
Insha'Allah

Working on a dream

Jag ligger nu nerbäddad i min stora säng och lyssnar på min kurrande mage. Den sunger om lax, ris, ingefära, soja och avokado... Åh vilken sushi-craving...! Med dessa fantasier kommer även saknaden av mina fina sushi vänner i gamla goa Strömstad. Heat restaurang måste nästan servera den bästa sushin i Sverige - förutom ShinNori såklart. 
 
 
Jag tror jag kommer dregla i natt...
 

O Mary don't you weep

Scars tells us where we've been,
they don't dictate where we're going

Ibland är det en ironiskt elak dom att vara kvinna.
Dagar som den här hade jag nog kunnat välja bort.
Att gråta utan att man vet varför
eller att skrika trots att man vill skratta
det kan jag välja bort.

Dancing in the dark

Jag har så många tankar, funderingar och åsikter att jag ibland tror att det är emot mitt eget bästa. Idag har varit en riktig slappar dag och det är speciellt sådana dagar som många hinner sortera och rensa tankarna men jag fungerar lite tvärtom. I stressade situationer eller dagar då jag har packat med grejer att göra så fungerar allt. Det går som på räls och i huvudet är jag alltid tre steg före vad jag gör så att jag efterhand kan checka av och se till så att allt blir gjort. Men dessa dagar, när inget är planerat och man har all tid i världen att tänka igenom det som annars bara snurrar runt i huvudet, saker som jag vet att jag måste ta tag i, då sker ingenting.
Det är som att hjärnverksamheten får motorstopp.
Vad ska det bli av mig?
 
 
Det fanns en tid då jag hade allt klart för mig. Jag visste vad jag ville och var jag skulle. 
Livet va bra mycket enklare då... Men oj så mycket tråkigare!
I'm dancing in the dark
 

Gotta get that feeling

"Det löser sig" "Du kommer finna rätt" "Med tiden kommer du veta" "Testa och se"
Detta är fraser som har följt efter mig sedan jag var liten, på gott och på ont. Jag håller med, det allra mesta löser sig tillslut. Och det skulle inte slå någon att det inte skulle lösa sig med något så enkelt som att lista ut vad man vill jobba med. "Och om det skulle ske kan man börja med ett yrke och sedan byta ifall man inte trivs" 
Det är inte så jag vill leva mitt liv. Jag vill inte tillbringa ca fem år att studera till någon jag inte har någon passion för, eller jobba på ett jobb i 20 år bara för att komma fram till att det inte är min grej. Jag vill veta. Without a doubt att det här kommer jag aldrig tröttna på. Att välja karriär väg är inte som att välja en cykel - jag vill vara supersäker för tillskillnad från cykeln vill jag inte behöva slänga bort den för att börja om på nytt. 
 
Det här har börjat bli ett stressmoment för mig. Tänk om jag aldrig vet vad jag vill bli. Det finns så extremt många yrken... Hur ska jag veta vilket som passar just mig bäst? Jag har många saker jag är bra på men ingenting som jag är jättebra på, inget som står ut från mängden. Så mina kvalitéer hjälper mig inte heller att välja. 
Kan någon hjälpa mig?
- Men vad ni än gör, säg inte att det kommer lösa sig för det kan man inte veta förrän vi står med facit i hand... Och då är det förmodligen försent. 
 
      
 

Lose some, win some

 
If we can fight together, we must strive together 
If we can play together, we must pray together 
If we can plan together, we must stand together 
If we can cry together, we must try together 
We must strive together, if we can fight together 
We must pray together, if we can play together 
We must stand together, if we can plan together 
We must try together, if we can cry together 
The future of man is built on a plan 
Of working together whenever we can 
So "if" must stand so tall 
And "must" alone, cannot fall 
For together, forever we bring 
The best, the good of it all