Happy Easter!

 
Man kan inte annat än äta ägg en morgon som den här! Glad påsk mina vänner och alla jag känner!

I don't want to miss a thing

 
 
 
En 'måste-se' film men en jag aldrig kommer att se om. Grät floder och skakade av anspänning.
Jag tror inte jag är gjord för att se filmer likt den här - det blir för verkligt och jag bryter tydligen ihop. Det är egentligen ganska sjukt att man kan påverkas så mycket av en film; även om den är verklighetstrogen och bra gjord så vet man ju att skådespelarna går hem efter jobbdagen och lever som vi andra dödliga...
 
Om du är en blödig person så råder jag dig från att se mästerverket Armageddon. 
To all, a good night

Here's where we begin

33 grader och strålande sol - poolparty. Hela gänget dök upp, en efter en och det var som vanligt super trevligt. Pappa och jag har dessutom varit lite extra duktiga idag som var ute på DQ strax efter klockan 6 på morgonen för att promenera innan solen står för högt på himlen. Men det ledde ju också till att jag nu är tröttare än tröttast och välkomnar en god och välförtjänt natts sömn! 
 
Jag älskar mitt liv just nu, hoppas du med gör det!
And to all, a good night

Happy birthday to you!

 
En av världens bästa människor fyller 20 år idag. Från och med idag kommer hon sätta en 2a först när hon skriver ner sin ålder. Från och med idag får hon gå in på Systemet och handla. Från och med idag är hon inte längre en tonåring utan betraktas som ung vuxen. Men hon är ändå samma gamla goa Hanna. 
Grattis tusen gånger om! Jag önskar jag kunde vara där och fira med dig! 
 
Jag älskar dig min fina vän, nu och alltid. Saknar dig varje dag

Come on over

Igår hade vi vänner över på middag och åt och skrattade in på natten. Det är fantastiskt att kunna sitta ute i linne till midnatt och bara njuta av den stjärnklara himlen som igår kväll var färgad ila av stadens glittrande ljus. Våra isländska vänner är alltid lika trevligt att umgås med och de har fått mig att känna mig så välkommen som det bara går! Jag fick även en bok om Island så nu ska jag lära mig om deras kultur. Men då måste jag nästan väga upp med att lära mig om Sverige också... Jag kan ju inte kunna mer om något annat land än vad jag kan om mitt hemland! 

Rainbow in the dark

Igårkväll fick jag vara med om min första Saudi-storm!
Regnet öste ner och blixtarna lyste upp himlen en efter en. Det blåste och dundrade men så helt plötsligt var det över... För min skull hade det gärna fått fortsätta ett tag till - det är så mysigt att höra stormen utanför när man själv är torr och skyddad från regn och blåst. 
Det påminde mig om när jag jobbade ute på Väderöarna sommaren 2010. Då stormade det lite då och då men ack så häftigt det var. Jag bodde på en liten båt - som jag fått låna av en man som bodde på ön - och vaggades många nätter till sömns av stormens influens på havet. 
 
Idag vaknade jag till ännu en blå himmel och strålande sol. På marken syntes inte ett spår av det regn som översvämmat gatorna bara några timmar tidigare men luften kändes ren och fräsch som om den blivit utbytt under natten. Värmen var tillbaka och fortfarande mycket välkommen. De som bott här i några år menar att jag snart inte kommer tycka det är lika skönt... Jag får helt enkelt njuta medan det varar och när det blir för varmt får jag helt enkelt hoppa i poolen! Jobbigt liv man lever...

Happy birthday mommy!

 
Superduper stort GRATTIS på födelsedagen till min vackra mor som fyller år idag! 
Önskar dig en fantastisk dag och hoppas mina syskon skämmer bort dig ordentligt. 
Jag älskar dig mamma

Fly on home to me

Rockie Lynne - Home
 
Den här låten kan betraktas som lite enformig men jag tycker den är fantastisk. Rockies röst skär rätt in i min själ och varje ord ekar i mig långt in på natten. Jag önskar livet vore rättvist och att världen vore enkel men verkligheten ser inte sådan ut och det enda fina som kommer ur allt elände är musik. 

If this was a movie

Ikväll var ännu en sådan kväll då jag hade velat fota för att kunna visa er men av uppenbara anledningar är inte det tillåtet. Vi var på finmiddag på franska ambassaden. Det stod "black tie and ball gown" på biljetten och oj, så tjusiga alla var! Ett hav av vackra tyger, siden flugor och silverfat med godheter på täckte den stora gården. Musiken låg som dimma i bakrunden och den goda stämningen spred leenden på våra läppar. En kvinna som såg ut som en levande kristallkrona studsar förbi på höga klackar och jag kan inte annat än stirra. 
Det är så kostigt att tänka att vi gick i veckor och valde, provade och sydde om våra balklänningar. Här är det en torsdag... Häftigt hur stor skillnad det faktiskt kan vara! 

Like sands through the hourglass

Som bullrande åska bygger irritationen upp inom mig. Den äter upp all min ork och gör att sekunderna sakta, sakta ålar sig fram medan de sista kornen i mitt tålamods timglas rinner mot sitt slut. Så utan tålamod, ork och med irritation ut i fingertopparna exploderar jag. Efteråt finns det ingen som mår sämre än vad jag gör. Skam. Varför blir jag så irriterad över ingenting? Alla är trötta ibland men det är som att jag inte kan tänka på något annat... Hmm. Jag kanske borde prata med någon om det.
 
 
På tal om att bubbla över, idag var första dagen sedan jag satte min fot i Saudi som det var dåligt väder. Nu på kvällen har det åskat och regnat och det är beräknat komma en ordentlig storm efter helgen, dvs på lördag. Det låter förmodligen som motsatsen till vad ni hemma i Sverige hoppas på men jag önskar det blir oväder. Jag tror jag behöver ha något kollapsa över huvudet på mig. Att himlen öppnar sig och bjuder på ett smörgåsbord av åska, regn och blixtrar kanske är precis vad som kan få mig att lugna ner stormen som okontrollerat dominerar mina humörsvängningar. 
 
Jag ber om ursäkt på förhand. Men tyvärr också i efterhand; förlåt papps. 
To all a good night

The brick in a glass house

Det är utmaningarna i livet som definierar mig som människa. Det är hur jag väljer att tackla och ta mig an dem som beskriver vem jag är. Så vem är jag? Kan jag veta det innan jag ställs inför en utmaning eller är det först då mitt sanna jag kommer fram? Våra instinkter, de reflexer som sitter så djupt i vårt DNA, är det de som bestämmer ifall jag springer från eller mot fiender, rädsla och det okända. 
 
Saker och ting blir ju sällan som man tänker sig att det ska bli. Men det här känns inte likt något jag ställts inför tidigare. Det känns så mycket viktigare. Saker som känts stora för mig förut känns nu som skämt och val jag gjort tidigare känns som övningar gentemot vad jag nu måste bestämma. Det här är hela min framtid. Vad jag väljer nu kommer definiera hela min yrkeskarriär. 
 
Vart ska jag springa? Vem vill jag bli? Jag vet precis men samtidigt inte alls.
 
 
Jag får sova på saken igen och hoppas på att ett svar kommer till mig i drömmarnas värld...
To all a good night

Makes me wonder

Tänk vilka obetydliga problem man kan reta upp sig på egentligen. Små saker spelar ju ingen roll samtidigt som de kan vara så viktigt. Missförstå mig rätt nu, det jag menar är att det är detaljerna som gör ett hus till ett hem men det är också de små intrigerna mellan två personer som kan bryta en hel vänskap. Tänk vad mycket små saker gör. Det kan vara de som drar ihop två människor medan samma saker kan splittra andra...
Jag vet inte riktigt varför jag kom att tänka på det här just idag och jag har definitivt inte gjort min tankegång rättvisa i denna osammanhängande paragraf; men när vi satt i bilen vid bensinstationen stod där en man vid bankomaten. Som vilken annan man som helst i världen stod han där och tog ut sina pengar som på vilket annat ställe som helst. I Sverige står han med slitna jeans, Fjällräven jacka och kängor. I Spanien står han med mörka chinos, kavajjacka och halsduk. I Saudi står han med vit klänning, sandaler och en sjal runt huvudet.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Världen är liten och de små saker som skiljer människor åt är inte avgörande men så betydliga för hur man betraktar och behandlar dem. Det får mig att fundera över hur stor skillnad man kan göra i världen så länge vi fortsätter att döma varandra som vi gör. Livet borde vara väldigt mycket enklare om vi kunde släppa alla fördomar vi har, allting vi tror att vi vet om andra människor och om livet och istället bara leva. 
 
Ta livet som det kommer och leva varje dag som om det vore den sista. Det är ju en kliché av en anledning.

Who I'd be today

Igår samlade jag lite vuxenpoäng och gjorde müsli - mycket svårare än vad man kan tänka sig! Och trots att jag inte är känd för att vara Gordon Ramsay i köket så blev den riktigt god. Så efter lite hemgjord müsli, laban och en stor kopp kaffe är jag nu redo för en ny dags äventyr i Saudiarabien!
 
 

A leap of faith

 
Hur kommer det sig att mina frågor bara besvaras med fler frågor? Jag har så mycket funderingar och tankar kring utbildning och framtiden men det verkar inte finnas några svar. Det kan väl knappast vara så att jag är den enda där ute som undrar... Kanske man ska chansa? Hoppa och hoppas på att man har vingar... Eller?

Daylight

Jag sitter nu med mitt kaffe i morgonsolen och funderar över dagen. Vi har börjat känna av den riktiga värmen som går emot oss med snabba steg, den värmen jag förmodligen kommer frukta i mitten av maj men nu längtar efter. Det har varit varmt från att jag satte foten på Saudisk mark men nu börjar det bli riktigt hett.
 
Jag lutar mig tillbaka i den äggformade gungstolen och låter värmen från solens strålar krama mig medan jag sluter mina ögon och sakta tar ett djupt andetag. Hur ofta gör jag det här hemma i Sverige? Stannar upp och bara njuter? Det är inte ofta. Men nu måste jag gå in och börja dagen för jag skulle lika gärna kunna bli sittandes här till lunch!
 
Hoppas ni får en fantastisk dag!

A thousand years

 
"The day we met, frozen, I held my breath" Jag öppnar sakta ögonen och möts av solen som bländar mig. Somnade jag? "Colours and promises, how to be brave" Vattnets sakta rytm kluckar mot madrassen och fåglarna sjunger högljutt från palmerna vars stora böljande blad jag kan urskilja i ögonvrån. De hänger ner mot poolen som om de dras till vattnet. Vatten. Törst. "One step closer... I have died every day waiting for you" Jag slickar mig om läpparna och känner hur stel jag är i käkarna - lite för mycket sol kanske... "Time stands still, beauty in all she is" Sakta och ostadigt försöker jag vända mig om på mage för att kunna paddla mot solstolarna men misslyckas och välkomnar det svalkande vattnet som omfamnar mig när jag ramlar i. Jag blinkar och drar handen över ansiktet för att få bort vattnet innan jag tar ett stadigt tag i madrassen och börjar simma inåt. "I will be brave, I will not let anything take away what's standing infront of me" När jag drar mig upp på kanten blir musiken tydligare och jag möts av pappa som leendes tittar upp på mig där han sitter och läser sin bok. "Darling, don't be afraid, I have loved you for a thousand years, I'll love you for a thousand more" Jag sträcker mig efter vattenflaskan och lutar mig tillbaka i solstolen. 
 
Varje minut av varje dag är en gåva.

It's a jungle out there

 
Ännu en riktigt trevlig kväll med nya upplevelser, nya vänner och definitivt nya intryck. Efter den fantastiska maten med alla italienska rätter man kan tänka sig gled gästerna mot dansgolvet som snabbt invaderades av bara ben, svettiga kroppar och svingande höfter. Villiage People skrek ur högtalarna och de - nu något för - glada dansarna hoppade av lycka och kastade armarna upp i luften för att sjunga med i refrängen. Y M C A. Hur svårt kan det vara att komma ihåg vilken ordning de bokstäverna kommer i tro? Mycket svårt visar det sig då häften av den skrattande gruppen stavade fel. Härligt.
 
 
Men det jag njuter allra mest av är att - trots att det bara är 14 mars - kunna sitta ute vid 23.00 och njuta av vilket fantastiskt väder det är. Att aldrig behöva frysa. Underbart. 
Nu ska jag ladda om inför morgondagen som är en mycket efterlängtad dag då 'antagningsportarna' äntligen öppnas! Här ska sökas! 
Tack så mycket för blommarna, And to all a good night

Goin' through the motions

 
Det finns olika sätt att se på världen. Det finns rätt och fel, svart och vitt. Många tycker sig se en gråzon däremellan men jag har inte helt bestämt mig för om jag håller med än. För egentligen handlar väll den gråa biten om våra emotionella anknytningar? Vad det än handlar om så finns det alltid ett rätt och ett fel men beroende på var man står är det svårare att se. 
 
Jag har varit här i 10 veckor nu. Det känns som mycket mer med allt som har hänt men på något sätt är det inte tillräckligt. Jag vill inte ens tänka på att det bara är ungefär 10 veckor kvar för, som det känns nu är det svårt att tro att jag kommer vara redo att lämna det här paradiset då...
 

Call me irresponsible

När man klantar till det för sig själv väljer många människor, även jag, att trycka på "skydda-sig-själv" knappen. Den går igång på turbofart och kan få en att hitta alla ursäkter i boken för att skydda sig själv från att se skyldig ut till något man har gjort eller sagt. Ibland hinner man knappt reagera innan man hör sig själv förklara eller skylla på något och då - halvvägs genom en lögn - är det försent. Det värsta är att man börjar mer och mer tro på sina berättelser. Och ju fler gånger man lyckas övertala sig själv att ens påhittade ursäkt faktiskt var anledningen, desto bättre blir man på det.
 
Så, jag tänker inte ursäkta mig eller förklara mig eller skylla på något.
Förlåt att jag har varit så dålig på att blogga de senaste dagarna.

Who says...

HEALTH.HONESTY.HAPPINESS
 
Det är mycket som har hänt den här veckan; många tillställningar och festligheter. Ikväll ska vi avrunda den hektiska veckan med en mysig middag hos våra isländska vänner. 
Jag älskar mitt liv. Ha en fin kväll ni med!

Rolling in the deep

 
Man brukar säga att 'en bild säger mer än tusen ord' men den här gången vill jag säga det också;
JAG VANN!! whoopwhoop

Two in one

Tisdagskvällen spenderades på Four Seasons på en tillställning för Transplantations kongressen som håller på några dagar... Om jag ska vara helt ärlig så är jag fortfarande inte klar med vad som diskuteras men så länge jag får åka på härliga tillställningar, träffa vänner och äta god mat klagar jag inte. 
 
 Man kan verkligen vänja sig vid detta livet!
 
Denna, onsdagskväll spenderade vi istället ute i öknen på en farm - en så kallad 'Arabian night' och även det var en fantastisk upplevelse med hennatatueringar, traditionell dans och musik, hur mycket mat som helst och massor med varma, kärleksfulla människor. Jag träffade en underbar pakistansk kvinna som lärde mig om kulturen, hur man knyter en sjal, och hennes resa genom arabländerna - allt detta medan hon varmt kramade min hand.
 
________________________________________________________________________________________________________
 
 
And to all a good night

The battle

Jag sitter på helspänn i min svarta skrivbordsstol och kollar vildsint runt omkring mig. Jag skulle somnat för länge sedan men det har jag gett upp på nu. Det finns inte en chans att jag kommer kunna sova innan jag tar hand om detta. SMACK. Fick jag den? Jag går ner på alla fyra och koncentrerar mina trötta ögon på den fluffiga heltäckningsmattan. Nej det var bara strumpludd, men nej - där är den! Ha, jag fick den! Äntligen!
Ställer mig stolt upp och ska precis slänga mig i sängen. Vad va det??? En liten skugga, i ljuset från nattduksbordslampan, flög snabbt förbi på äckliga vingar. En till?! Hmmm. Lutar mig tillbaka i stolen och kollar mot lampan igen. Som en lejonhona som väntar på sitt byte. AH! - Försökte den precis bita mig? FAN den lyckades. SMACK. Yes jag fick den! Hihi, nu får jag sova! 
Det är tyst i huset, pappa sover redan. Jag kryper under täcket och sträcker mig för att släcka lampan. BzzBzz. Det här är inte sant! VAR KOMMER DE IFRÅN??! HAR DE BYGGT BO I MITT RUM?! - Har mygg bon förresten? Med en drottning precis som bin kanske...? - Jag släcker fort som fan och drar täcket över huvudet. 
 
Imorgon kommer säkert hela jag klia. Typiskt. Äckliga kryp. Godnatt.

This is how it goes

 

Hela förmiddagen spenderades på en stor marknad på Kingdom compound. Ett fantastiskt område med parker och trädgårdar som påminde mycket om Sound of music. Vi lämnade våra abayas i bilen och gled omkring våra vanliga kläder bland somriga parfymer, vackra tyger, väskor, nybakat bröd och smycken av alla slag - ett kvinnoparadis med andra ord! Utan vetenskap om hur så stod vi helt plötsligt med händerna fulla av påsar.
En iskaffe senare drog vi oss sakta men säkert hem genom lunchrushens trafik - ännu en gång mycket tacksam över att man har en driver som hämtar och lämnar närhelst man vill! Vi svenskar som tycker så synd om de saudiska kvinnorna som inte får köra bil, Ha - vilket skämt! Man slipper jobb med parkering, kan bli avsläppta precis vid dörren och hämtad likaså och behöver inte ge sig ut i en trafik som skulle få Tom Cruise att svettas. 
 
 

Jag har nu kommit hem från ett mycket roligt pass på gymmet med tjejerna och ska sätta mig ute och njuta av eftermiddagssolen med min bok. Det är ett tufft liv man lever!

Across the lines

Det känns som att den här dagen har gått jättesnabbt. Nu när jag tänker på det så har hela min vistelse i Saudi gått alldeles för snabbt - det är redan mars! Sakta ner tack.
 
 
Idag kom jag på något jag saknar med Sverige vilket, om man räknar bort vänner och familj, inte händer så ofta. Något som för mig betyder att våren är på väg och att vi går mot ljusa tider med jeansjacka och iste. Något som får mig att tänka på att springa med sneakers på fanjunkaren med basketboll studsande bredvid mig och ett leende från öra till öra. Något som förknippas med sol, skratt och varma vårar. GRUS. Jag saknar grus. Knastret under converse skorna när man springer hem bara för att lyckan föser en framåt. Underbara knaster. Det ljudet tar mig tillbaka till de oskyldiga åren då det bara fanns regnbågar och enhörningar. Fantastiska drivor med grus som säger att snön har smält och våren är här. 
Här i Saudi Arabien har jag inte stött på något grus men å andra sidan väntar vi inte direkt in någon smältande snö... Sand finns det dock gott och väl om - inte riktigt samma sak men close enough.
 
Ser fram emot en rolig dag med brudarna i morgon,
Untill next time xx

Warm whispers

 
Glider in i drömmarnas värld med världens bästa sömntablett spelandes från högtalarna - Missy Higgins.
Sover aldrig så gott som när jag somnar till hennes röst. 
And to all a good night

One grain of sand

 
Jag öppnar dörren och möts av skrattande barn, solens värmande strålar och doften av nyvattnat gräs och det enda jag kan göra är att le.
 
För många år sedan, på en familjesemester i Spaniens södra stad Malaga, var jag, mamma och Johanna ute och sprang. Vi pratade om hur det skulle vara att bo i ett varmt land och sa att 'allt blir ju tillslut vardag', att man inte skulle ta vara på det om man var runt det varje dag. Men enligt mig hade vi fel. Jag njuter varje dag jag öppnar dörren. Värmen, solen och palmerna får mig att vakna med ett leende på läpparna.
Jag skulle aldrig kunna tröttna på det här underbara klimatet!
 
Insha'Allah